dijous, 11 de desembre del 2008

La Sister i els mercats de Nadal!

Aquest cap de setmana hem tingut la visita de la Sister. Han estat tres dies i mig intensos on, a banda de les inevitables visites (Brussel·les, Brugge i Gent), hem gaudit dels inevitables belgues (de menjar i beure) i de la mútua companyia. Què ja en teniem ganes!

A banda de ser el pont de la Constitució a Espanya, cosa que va fer que ens creuéssim amb més gent castellano-parlant del que ho fem normalment, aquí se celebrava l'arribada de Sant Nicolau, el dia 6, que segons la llegenda ve de València!!! Sant Nicolau porta regals als nens i, contràriament al que passa a casa nostra, no és un dia festiu.

Per aquestes terres també han començat els mercats de Nadal, senyal inequivoca que ja tenim les festes a tocar. Totes les ciutats més o menys importants tenen el seu mercat de Nadal, que no tenen res a veure amb els alemanys, però que també tenen el seu encant. A més, tots tenen un denominador comú: la pista de patinatge sobre gel. Aquest any, i gràcies al fred d'aquestes últimes setmanes, el gel no s'ha desfet com ho va fer l'any passat, quan degut a les altes temperatures les pistes semblaven més aviat piscines. El mercat de Nadal de Brussel·les està situat a la plaça de Santa Caterina i al voltant de l'edifici de la Borsa, al costat de la Grand Place, on hi ha col·locat el pessebre i un arbre de Nadal força gran. A més a més, al vespre, la Grand Place és la protagonista absoluta amb els jocs de música i llum que fan encara més espectacular aquesta bonica plaça. Us adjunto un parell de fotos de la Grand Place (la de la dreta) i de la pista de gel i mercat de Nadal a la plaça Santa Caterina (a sota).




D'aquest cap de setmana, a banda de la companyia de la Sister, em quedo amb les imatges dels mercats de Nadal. Us adjunto imatges del de Brugge perque del de Gent no en vam fer ja que el mercat comença demà i només hi havia la pista de gel.







6 comentaris:

ninu ha dit...

Hola Family!!!

Que bonic i quin ambinet Nadalenc que es deu respirar!!!! La veritat es que el nadal per aquelles terres te que ser bonic, encara que faci fred.....

Una salutació i ens veiem

Anònim ha dit...

Quina enveja!! gaudir dels mercadets de nadal.. ais.. quin temps!! Bueno, segurament el nadal que bé anirem a alemania .. encara queda per això.
Neus, andreu e Irene.

Anònim ha dit...

Bona nit! apa que aquí no calen neveras, només deixar el menjar i beure a la finestra,jejeje, aqui estem una mica millor pero deunidó del fred que fà. Que bonic tot lo dels mercats de nadal, igualet que el de la plaça del mercadal, jejeje. quina ocasió per mirar coses sense ser-hi, gràcies.Esperem veures haviat per qui amb el "paquetet" (roger)ptnts

Unknown ha dit...

Hole guapus!

que ve anar de mercats nadalencs amb la family. He fet un intensiu de blog, que ara el David està un ratet amb el martí.

Us esperem per anar a passejar per Reus,però ja saps, no espereu un gran mercadet.... però hi ha una expo sobre el neolític.

Petonets

Martí, David i lOu

JORDI RUBIO COMPTE ha dit...

Quins bons records, la plaça del Grote Markt de Bruges!!!
Em moro de ganes de tornar a Bèlgica!!!

Oriol Figuerola ha dit...

Cousiiinnnn!!!

Aixi que les dos sisters juntes de nou, eh? Kin perill!!jejejeje. Vaya amb els mercats nadalencs, ni punt de comparació amb el de la plaça mercadal (jejeje), i al damunt amb pistes de patinatge, que wapo. Weno, aviat ens veurem no? Que ja en tinc ganes.

A cuidar-se molt els tres!!!