dimecres, 3 de desembre del 2008

Aachen!



L'excel·lent situació de Brussel·les al mig d'Europa fa que sovint poguem fer escapades als països veins. França, Holanda, Luxemburg i Alemania són els que tenim més a la vora i víctimes potencials. Així que aquest cap de setmana, aprofitant que ja s'han inaugurat els mercats de Nadal, vam decidir arribar-nos a Aachen (Aquisgrà) perque el Roger visités el seu primer Weihnachtsmarkt.



Vista de l'ajuntament des del mercat.




Vista de la catedral des del mercat.



Hi havia molta gent al carrer i molt d'ambient!!



Vam agafar l'ICE (una mena d'AVE que uneix Brussel·les amb algunes ciutats com Köln i Frankfurt) i en poc menys d'una hora i mitja ens hi vam plantar. I la veritat és que no ens va decebre gens. Com sempre!! I és que Alemania ens agrada molt i els seus mercats de Nadal també, sobretot quan ho compares amb Brussel·les!! Aquest cop no hi vam estar sols. El dissabte ens van acompanyar el Fabio, l'Enza, la Davidé i la Pilou, tots ells belgues i que era la primera vegada que visitaven Aachen. I tampoc els va decebre gens. Perque a més a més el mercat estava molt animat. Vam aprofitar per fer una de les nostres activitats preferides: menjar!! Vam gaudir dels inevitables Bratswurst, Krakauer, Reibenkuchen, patates fregides... I la xocolata calenta per seguir completant la nostra particular col·lecció de tasses de Gluhwein dels mercats de Nadal. Però com que a nosaltres no som massa fans del vi calent, doncs xocolata!!!


La veritat és que Alemania sempre ve de gust! És un país que no té res a veure amb Bèlgica, tant estèticament com a nivell de botigues, neteja viària, etc, per no parlar del mercat de Nadal. Cosa que ens van confirmar els nostres companys belgues. I hem pogut tornar a veure que per aquestes dates sempre hi ha promocions per incitar a la gent a consumir. El primer cop que vaig visitar aquest país, l'any 1994, ja vaig poder veure que just abans de Nadal les botigues fan promocions, com la que teniu a la fotografia. I és que no hi ha millor manera de fomentar que la gent compri que abaratint els preus de tot allò que pot ser susceptible de ser regalat.




Sempre que hem visitat alguna ciutat estrangera i hem trobat pel camí alguna immobiliària hem tafanejat una mica els anuncis de cases i pisos per valorar una mica com està el mercat immobiliari i comparar-lo amb el de casa nostra, sobretot quan fem la relació preu de pis/salaris!!! Aquest cop no va ser una excepció. I quina va ser la nostra sorprera quan vam començar a veure anuncis de venda amb preus espectaculars!! Com el de la imatge: un adossat de 87 m2 amb parcela de 197m2, 4 habitacions, garatge... al preu de 86.000 €!!!! O una casa unifamiliar d'uns 100 m2 que es venia al preu de 130.000€!!! Què algú m'expliqui com és que en aquest país en rescessió declarada i sous que tripliquen els nostres a Catalunya, els preus de pisos i cases són preus raonables, assequibles a la butxaca de qualsevol treballador! Realment és molt frustrant intentar comparar-nos amb aquest país. Encara ens queda molt camí per fer!!


1 comentari:

ninu ha dit...

Gracies per el post, fa molt de Nadal!!! Es com estar allà....

I tens raò, encara ens queda molt camí per fer.....

Salutacions