divendres, 12 de febrer del 2010

El llarg i gèlid hivern

La veritat és que aquest hivern està sent llarg i molt fred. I no només a Brussel·les sinó que sembla que a casa nostra, a Catalunya, també hi fa força fred, molt més del que estem acostumats.

Això ha fet que l'habitual pluja de Brussel·les s'hagi convertit en neu. Aquí teniu unes imatges de la nevada d'aquesta setmana, concretament del dimecres, en plena hora punta (cap a les 9 del matí). Potser no són tan espectaculars com les que ens arriben de la costa est nord-americana, però déu n'hi do els problemes que també ha creat: l'aeroport de Zaventem va haver de ser tancat per la quantitat de neu acumulada, es van formar més de 920 km de cues a les carreteres i autovies del país a causa de petits accidents i la falta de previsió de les autoritats que sembla que no van procedir al 'salatge' de les principals vies quan ho havien de fer. Aquests problemes es van trobar especialment al ring de Brussel·les i el d'Antwerpen, provocant al mateix temps dificultats en les linies telefòniques perque els conductors atrapats en aquestes cues trucaven a la feina per dir que arribaven tard.
La veritat és que ja tenim ganes de veure el sol i que les temperatures màximes siguin positives: portem molts dies amb màximes per sota dels 0º!! Aiiii, on queden les temperatures per sobre dels 10º que sovint es veuen per les nostres terres catalanes!!
La nevada va ser considerable, arribant a acumular més de cinc centímetres al centre de la ciutat.
Avui, dos dies després encara hi ha diversos centímetres acumulats tant a les voreres com a les places i parcs degut a les baixes temperatures registrades que han seguit sent negatives.

Per altra banda, les voreres segueixen plenes de neu (i gel) i només davant dels grans edificis on hi ha un conserge s'hi pot caminar sense por a caure per terra. Les carreteres-carrers on i ha una circulació de cotxes constant, el gel es va desfer ràpidament.



1 comentari:

alexandra i jan ha dit...

Hola,
somos Alexandra y Jan, una pareja que está viajando por todo el mundo ya por cuatro años. Desde hace tiempo estamos manteniendo un blog del viaje en www.globetour.org. En el apartado “otros viajeros”, hemos añadido un enlace a tu blog. Si no te es muy complicado, te agradeceríamos que también nos añadieras un enlace desde tu blog al nuestro.
Espero que nos mantengamos en contacto para organizar en el futuro un gran encuentro de viajeros.
Puedes responder en català.
Saludos,
Alexandra y Jan
www.globetour.org