dissabte, 7 de març del 2009

Deu mil catalans!!!

Tal i com ja vaig comentar al post anterior, avui dissabte hi havia prevista una manifestació que, amb el lema "Deu mil catalans a Brussel·les", ha recorregut alguns carrers de la ciutat per reclamar el dret a decidir. Nosaltres ens hi hem per veure quin ambient s'hi respirava. Així que, deixant de banda qüestions polítiques, hem aprofitat l'oportunitat de passajar-nos pel centre d'una de les avingudes més transitades de la ciutat: el boulevard Anspach. No sé si hi havia deu mil catalans, però hi havia molta gent i la veritat és que ens ha fet gràcia sentir parlar a tanta gent en català! Tot el recorregut ha transcorregut en un ambient festiu i cívic.
Després de la manifestació els carrers dels centre s'han omplert de catalans que passejaven les senyeres pels punts més emblemàtics de la ciutat. Adjunto unes fotos de la jornada.

Pels carrers de la ciutat s'ha vist gent de totes les edats i que s'havien desplaçat des de molts llocs de Catalunya.

Entre els manifestants n'hi havia que portaven l'ikurrinya basca. Però el que ens ha cridat més l'atenció ha estat un grup d'italians de la regió del Veneto que també reclamen l'independència d'Itàlia. A la foto un parell d'aquets manifestants amb les banderes venecianes.

L'imatge "freaky" i curiosa ha estat el "xiringuito" de xurros que han instal·lat al final de la manifestació!

Algú havia col·locat una estelada a l'entrada d'un restaurant de la rue de Bouchers (un dels carrers turístics per excel·lència de Brussel·les).

I com no podia ser d'una altra manera, s'han vist moltes senyeres a la Grande Place.

1 comentari:

ninu ha dit...

Hola family!!!

Per un dia us deveu haver sentit coma a casa!!!
Podries haver aprofitat per fer de traductora!!

Salutacions