dissabte, 14 de febrer del 2009

Ja és primavera a Bruxelles!!!

No, no és que aquí el bon temps hagi arribat abans d'hora, encara que no estaria malament tenir temperatures més primaverals, sinó que m'he permès la llicència de copiar la frase del "corte inglés" perque aquí tots els aparadors de les botigues ja mostren la roba de la propera estació. I això xoca una mica quan estàs passejant per la rue Neuve i la temperatura al carrer ronda els 0º i no pares de veure els maniquís vestits amb màniga curta i bermudes. La veritat és que no ve gens de gust comprar roba d'estiu, més aviat tens ganes de trobar jerseis de llana i com més dobles millor. Però és que aquí ja fa dues setmanes que les rebaixes es van acabar, al menys oficialment, tot i que gairebé totes les botigues tenen un "coin des affairs" on encara pots trobar les restes de la temporada de tardor-hivern.
I per fred, més aviat per sang freda la del personatge de la setmana, que va deixar gelat al personal del Parlament Europeu aquest dijous a la tarda. I és que la notícia de la setmana a Bruxelles és el robatori que hi va haver a la sucursal del banc que hi ha a l'interior de l'edifici del Parlament a les 4 de la tarda. Sembla ser que algú va aconseguir entrar amb una arma a l'edifici, que està força protegit per raons òbvies, emportar-se uns 60.000€ i fugir!!! I és que per accedir a aquest edifici s'han de passar diversos controls de seguretat on has de passar les teves pertinences per un escàner. I tot això en el moment en que un parell de pisos més amunt hi havia l'expresident rus Mikhail Gorbatxov i l'Albert II de Mónaco en visita oficial. Poc després pels carrers del barri europeu es van poder veure imatges pròpies d'una película: l'helicòpter de la policia volant en cercles pels voltants de l'edifici del Parlament i els cotxes de la policia amb les sirenes engegades i a tota velocitat!! Jo en vaig veure 5 que tenien molta pressa.
I en ple debat a Catalunya pel nou horari a les escoles, aquí els estudiants ja estan esperant amb delit que arribi el dia 19, quan ells comencen la setmana blanca de vacances! I els pares treballadors estan intentant buscar sol·lucions per poder tenir entretingudes les criatures durant aquesta setmana de vacances, perque no tothom té la sort de poder fer festa! Nosaltres, per sort, encara no tenim aquest problema perque la "crèche" no tanca! Bufff, de moment respirem!

2 comentaris:

ninu ha dit...

Hola Montse!!!!

No ho sabia lo de l´atracament, que fuerte!!!!!

Pel demés m´alegra veure que esteu bé, i a veure si pots actualitzar mes sovint, ja que es agradable llegir el teu "quadern vital...."

Salutacions i petons per tots!!!!

Mont Be ha dit...

Hola Jordi,

ja m'agradaria a mi poder escriure més sovint, però desde que he començat a treballar anem de c... i els dies passen tan ràpid...
Però intentaré escriure més sovint!!

ptnts