dijous, 22 de gener del 2009

El primer dia!

Ahir va ser el primer dia d'una nova etapa en la nostra estada a BXL i, en definitiva, en les nostres vides. I és que ahir el Roger va començar la seva adaptació a la crèche (la guarderia). Bé, corregeixo, tots tres vam començar l'adaptació! I és que tots tres ens hem d'adaptar a la nova situació. Sobretot jo perquè passaré d'estar les 24 hores del dia, non-stop, amb ell a estar-ne només setze! Pel Roger comença una etapa que ja no abandonarà fins d'aquí a uns anys quan acabi els seus estudis superiors, si és que decideix anar a la universitat. Nosaltres entrem en un món que fins ara havíem viscut desde l'altra banda: reunions de pares, reunions amb el centre i educadors, notes... Amb la dificultat afegida que no estem al nostre país, sinó que estem en un país estranger amb una llengua diferent de la nostra, per afegir més dificultat a l'assumpte. Però és una etapa de descobriments, canvis i evolució constant.
La principal diferència que hem trobat amb les guarderies de casa nostra, a banda de l'idioma és clar, és que aquí no hem de portar pràcticament res. Només ens demanen un joc complet de roba de recanvi, un xumet per si mai ens el deixem a casa (encara que a hores d'ara dubto que ens l'oblidem a casa perque el Roger se l'estima...) i un nino (per tenir algun objecte que li sigui familiar). Res de bolquers, ni bates, ni robes marcades, ni xandall per tothom igual... I a l'aula són 3 puericultores per un màxim de 15 nens, tot i que ara només en són 10. O a quí són més organitzats o a casa nostra són massa còmodes perquè si aquí poden treballar amb la roba dels nens sense necessitat de marcar-la, perquè no ho poden fer a les guarderies catalanes? D'aquesta manera la despesa en guarderia no pujaria tant i són diners que les famílies es podrien estalviar. Què estem en crisis i no es pot gastar!!!

1 comentari:

ninu ha dit...

Que bonic veure com evoluciona una familia, i com el teu "petit", d´aqui no res parlara, català,castellà,frances i flamenc¿?!!!

Anims amb aquesta nova etapa de la vida!!! I no oblidis entrenar, que quan t´en adonis hauras de correr darrera seu!!!!
Salutacions!!