divendres, 7 de novembre del 2008

Avui hi ha "sommet"!

Demà farà una setmana que el Roger va acumular una altra experiència al seu curt currículum de quatre mesos: va pujar per primer cop en un avió. I cal dir que l'experiència va ser prou bona: va menjar, va dormir i va deixar un regalet a l'avió que va fer gràcia i tot a les hostesses! Coses que passen quan un té només quatre mesos d'edat i un somriure encantador com té el Roger!!

Així que després d'uns dies a casa, d'estrés per arreglar papers i veure la family, amb tornado inclòs, hem tornat a la realitat belga. Però la tornada no ha estat gaire traumàtica perque aquests dos dies hem tingut un temps fantàstic, amb temperatures suaus (màximes d'uns 14º) i solet, molt de solet. Per això hem gaudit una mica de la ciutat. Hem sortit a passejar i a disfrutar d'un temps més propi de Reus que de Brussel·les i que ves a saber quants dies dura. Potser demà ja tornem al clima humit i fred de la zona. I, sobretot, hem aprofitat per veure com les botigues estan de promoció de mitja estació, és a dir, fan rebaixes!! I és que per aquestes alçades d'any les botigues, sobretot les de roba, franquícies i grans superfícies tipus "el corte inglés", aprofiten per fer descomptes de fins al 50% en molts dels productes, pràctica força comú a centre-europa! Així que, com que aquest diumenge les botigues del centre obren, aprofitarem per anar de rebaixes, que les últimes queden ja tan lluny que gairebé ni me'n recordo!!

I coincidint amb aquest miniperíode de rebaixes, avui hem tingut "festival" al Consell Europeu: reunió dels caps d'estat i de govern dels 27 per decidir, entre d'altres coses, si el Zapatero pot anar a la reunió que hi ha d'haver d'aquí a uns dies als Estats Units per buscar solucions al caos en què s'ha convertit l'economia mundial en aquests moments. Això significa que l'accés a peu o en cotxe als voltants de l'edifici del Consell, al Rond Point Schumann, es gairebé impossible, a no ser que es tingui una acreditació que hi doni accés. La veritat és que la imatge fa una mica de respecte: policia anti-avalots vigilant que ningú sense l'esmentada acreditació s'acosti a la zona, tanques amb espines, tanquetes de la policia, cotxes patrulla per tot arreu, túnels tancats i, sobretot, cues i cues de cotxes a les hores en què la gent entra i surt de la feina!! A tot això cal afegir-hi els cotxets oficials carregats amb algun dels protagonistes de la reunió que circulen a gran velocitat pels carrers del barri europeu, sobretot Belliard i rue de la Loi i els inevitables helicòpters que sobrevolen l'edifici del Consell!! Realment tot un espectacle digne de veure i que en poc menys d'un mes ja hem tingut l'oportunitat de gaudir un parell de cops. És el que té viure a la capital d'Europa!

2 comentaris:

ninu ha dit...

Hola familia!!!!
Que entretinguts que esteu per Brussel.les.... la veritat es que aquests dies que heu tingut de "sommet", segur que es caminaba tranquil pel carrer..........

Així que heu estat per aqui.... Llastima, no em coincidit, segur que anaveu super liats.........

Repeteixo que llegeixó amb un especial interés les croniques vitals desde la capital de Europa!!!!!!

P.D: Al Desembre teniu campionat d´Europa de cross!!!!

Salutacions.

Mont Be ha dit...

Hola ninu!

D0ncs vam anar de c... per arreglarpapers i metges. Ara ja fins Nadal que si tot va bé seran tres setmanetes! Espero que ens poguem veure llavors.
Ja tenim a l'agenda l'Europeu. Esperem que la Núria Gil es classifiqui i així tenim una motivació més per anar-hi. Ja en tenim ganes.

ptnts