dimarts, 21 d’octubre de 2008

Rotterdam!!!!

La privilegiada situació d'aquesta ciutat en el centre d'Europa i la mida del país (en poc més de tres hores pots anar d'una punta a l'altra de Bèlgica), fa que poguem fer minidesplaçaments als països veïns. En aquest cas, vam anar a Rotterdam, aprofitant que la nostra amiga Cristina hi viu. De casa nostra a la seva hi ha uns 147 km (segons el GPS), així que en poc menys d'una hora i mitja en cotxe, hi arribem. És com anar de Reus a Barcelona!

El centre de Rotterdam va quedar completament arrassat després de la segona Guerra Mundial. És per això que gairebé totes les construccions que hi ha són modernes. I ara sembla que estan portan a terme un pla de renovació i estan enderrocant molts dels edificis aixecats a la dècada dels 50 per substituïr-los per petits gratacels que, a poc a poc, estan canviant l'skyline de la ciutat. Dues de les construccions més significatives són les "cases cub" i el "llapis". I on també s'hi poden trobar llocs tranquils com el parc de Kralingen, que a l'estiu i els dies que fa calor, es converteix en la platja de la ciutat
A nosaltres ens hi agrada anar, amb l'excusa que hi ha la Cristina, i perquè és un bon lloc per anar de compres. Les botigues es concentren al voltant de CoolSingel, una de les principals avingudes de la ciutat i on es troba situat l'ajuntament. Les botigues estan obertes els set dies de la setmana!! Però, excepte el divendres que és el "shopping day" i tanquen a les 9, la resta de dies tanquen entre les 5.30 i les 6!!

També és un lloc molt dinàmic, atlèticament parlant. Durant l'any organitzen algunes curses interessants, entre les que s'ha de destacar la marató al mes d'abril, un de les de més prestigi al continent europeu. És una cursa amb un ambient..., on hi participen milers de persones i on la ciutat surt al carrer per donar suport als corredors durant tot el seu recorregut.

Amb la visita que hi vam fer aquest cap de setmana, el Roger ja ha afegit un altre país a la seva llista de visites. Així doncs, ja ha passat per França, Luxemburg, Bèlgica i Holanda. I abans d'acabar l'any esperem afegir Alemanya a la seva llista. Resulta que el nen ha sortit viatger!

2 comentaris:

ninu ha dit...

Hola Montse & Xavi & Roger!!
Molt interessant la cronica de Rotterdam!Em veu una certa enveja sana, pel fet de estar tan fronteritzats i poder fer aquestes escapades tan internacionals!!!

Suposo que amb el fred em marxaria l´enveja..... pero de moment.....

M´haure de conformar amb el teu blog i les coses que expliquis sobre Rotterdam!!!!

Oriol Figuerola ha dit...

Primaaaaaa!!

Molt be, molt be, aixo del blog. La manera mes fàcil i ràpida de seguir "en contacte" amb la gent quan estàs lluny de casa o les ocupacions no et deixen tant de temps lliure. M'agrada molt l'idea d'aquest blog, aki tens un lector habitual. Que tal el Roger? Segur que creixent sense parar. La bicicleta per quan la vol?jejeje.

Salutacions family!!!